‘Scratchen met Soerjadi’

Datum:
Zaterdag 17 november
Aanvang:
Afsluitend Concert: 20:00
Entree:
Afsluitend concert € 7,50

In een ander jasje terug-vanweggeweest, de masterclass koorzang. Dit jaar krijgt deze dag de titel mee “Scratchen met Soerjadi”. Het Engelse werkwoord “to scratch” heeft in de golf-sport de betekenis van “spelen zonder richtlijn”, in zekere zin dus spelen-voor-hetplezier! Dat is hier ook het geval; de deelnemers (max 30, verdeeld over Sopraan-Alt-Tenor en Bas) gaan -voor het plezier!- een hele dag aan de slag met highlights uit de koormuziek. De workshop staat deze keer onder leiding van de dirigent en pianist Ardjoena Soerjadi. Op het programma highlights uit de koormuziek, zoals “Ave Verum” van Mozart, de “Cantique de Jean Racine”van Fauré, “Th e long day closes”van Sullivan”, “Verleih uns Frieden”, Mendelssohn en enkele stukken uit de wereld van de opera.

Deelname mogelijk voor ervaren koorzangers, die vooraf thuis de werken kunnen instuderen en die kennis hebben van notenschrift en muziektermen. Dit om een enigszins homogene groep zangers bij elkaar te krijgen.

De deelnemers krijgen de muziek voor de zomer thuisgestuurd; deelname kost 50 euro, incl bladmuziek en een eenvoudige warme maaltijd. S’avonds wordt het resultaat ten gehore gebracht; omdat “het koor” vandaag voor het eerst samenkomt is het resultaat niet “af”, maar als het meezit spat wel het plezier ervan af! Bekende koormuziek, toegelicht door de “master” afgewisseld met het samen zingen van enkele canons en bovendien enkele instrumentale bijdrages door Ardjoena Soerjadi en Rien Balkenende, de begeleider van het koor.

Deze voorstelling is voorbij