Vertelavond
Extra Voorstelling!

Datum:
Vrijdag 16 maart
Aanvang:
19:30
Entree:
€ 5,-

Wereldvertelddag:
Zeeuwse vertelweek 2018

Zestien Zeeuwse inzendingen

Rondom het thema van de Wereldverteldag organiseerde de SCEZ onlangs in februari een schrijfwedstrijd voor verhalen over ‘wijze dwazen – dwaze wijzen’. Zestien deelnemers stuurden hun Zeeuwse verhaal in. Deze verhalen zijn te horen op twee vertelavonden. Enkelen hebben hun verhalen laten inspreken door een verteller. Anderen vertellen hun verhaal zelf of zoeken inspiratie in dagboeken en volksverhalen. Op 16 en 23 maart komen deze schrijvers en vertellers samen om te luisteren naar de Zeeuwse dialectverhalen.

Vertelavond op 16 maart in Het Podium in Zaamslag 

Ruim tien vertellers vertellen hun verhaal op een gezellige vertelavond in Het Podium, Terneuzensestraat 2 in Zaamslag. Het zijn vooral verhalen die ingediend zijn voor de schrijfwedstrijd. Beginners en geroutineerde vertellers lezen hun verhalen voor of vertellen over hun wijze dwazen of dwaze wijzen. De muzikale intermezzi zijn van Jan Hamelink.

De vertellers en/of schrijvers zijn onder anderen Anita Tournois, Eriek Verbeecke, Sankie Koster, Levien de Groote, Meta Dieleman, Ko Dieleman, Jopie Minnaard, Daan Dekker, Jan Platteeuw, Jelle de Groote, Roeland van der Kley en Werner Weemaes.

Aanvang en entree: 19.30 uur, 5 euro, te voldoen aan de toegang, aanmelden op intzeeuws@scez.nl.

Deze voorstelling is voorbij